Fundația Progress, în parteneriat cu BCR, lansează proiectul ”Școala de bani din bibliotecă”, o inițiativă prin care copiii și adulții din mediul rural au parte de educație financiară care să îi ajute în managementul propriilor finanțe și dezvoltarea competențelor digitale pentru folosirea serviciilor bancare online.

Peste 100 de bibliotecari din mediul rural vor fi formați pentru a deveni traineri de educație financiară în comunitățile lor. Bibliotecarii participanți vor primi instruire și suport pentru a putea oferi comunităților rurale informații și sfaturi privind gestionarea finanțelor personale, economisirea, investițiile și utilizarea serviciilor bancare online.

Proiectul se desfășoară la nivel național, iar în jur de 45 de persoane din fiecare localitate vor fi recrutate și formate de bibliotecarii din mediul rural, atât față în față, cât și online. La finalizarea proiectului, participanți din fiecare comunitate vor fi evaluați și premiați, în funcție de rezultatele lor.

Etapele proiectului:

  • până în 30 iulie, înscrierile în proiect,completând formularul disponibil aici
  • 15 august – 30 septembrie: cursuri de formare pentru bibliotecari
  • octombrie 2023 – februarie 2024: cursuri dedicate comunităților

Parte din proiectul „Școala de bani din bibliotecă” vor fi și evenimente și workshop-uri organizate în comunitățile rurale, cu scopul de a ajunge cât mai aproape de localnicii care vor să beneficieze de educație financiară de bază.

Toți bibliotecarii participanți vor fi recompensați financiar, drept mulțumire pentru efortul lor în promovarea educației financiare în comunitățile rurale. Scopul pe termen lung este extinderea proiectului în alte comunități din întreaga țară, pentru a oferi acces la educație financiară cât mai multor persoane care vor să învețe cum să-și gestioneze finanțele și să deprindă abilități digitale pentru folosirea serviciilor bancare online.

Sursă informații și foto: Fundația Progress

CITEȘTE ȘI: Șefii de promoție, premiați

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.