Platforma integrată de diagnostic molecular (RT-PCR) în care vor fi realizate teste pentru identificarea noului coronavirus a fost dată în funcțiune ieri la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Platforma va putea fi folosită nu doar pentru la testele pentru identificarea noului coronavirus SARS-CoV-2, cât și la alte testări, cum ar fi cele de oncologie.

”În primă etapă pot fi efectuate 96 de teste. Pacienții testați sunt automat înscriși în platforma națională Corona Forms gestionată de S.T.S., urmând a fi anunțați prin sms dacă sunt pozitivi. Automat informația ajunge și la Direcția de Sănătate de Publică, care introduce datele în sistemul de monitorizare a pacienților Covid-19”, se precizează în comunicatul Consiliului Județean.

Maramureșenii au două variante de a se testa la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare: la cerere (cu plata contravalorii de 300 de lei/test și completarea documentației aferente) sau în urma stabilirii de către medic a încadrării în definiția de caz (expunere directă, simptomatologie, rezultat rapid pozitiv).

Testarea contracost la Spitalul Județean de Urgență se realizează cu programare la numărul de telefon 0736-104798, de luni până vineri, între orele 7.00 și 15.00, iar recoltările se fac de luni până vineri, între orele 7.00 și 10.00. Rezultatul se eliberează în decursul a 24 ore de la recoltare, informează reprezentanții Spitalului Spitalul Județean de Urgență.

În prezent, conform Consiliului Județean Maramureș, mai funcționează trei platforme de testare RT-PCR în județ: la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul Municipal Sighetu Marmației și la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus.

Sursă informații: Consiliul Județean Maramureș, Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Sursă foto: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.