Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare anunță că activitățile medicale suspendate pe perioada stării de urgență la nivelul Ambulatoriului se vor relua treptat.

Solicitanții pentru examinări medicale trebuie să știe că se respectă, în continuare, condițiile de igienă și distanțare socială. Astfel, fiecare persoană care intră în spital va purta mască de protecție și va respecta măsurile de igienă a mâinilor. De asemenea, se menține, acolo unde e posibil, consultul prin telemedicină, contactându-se cabinetul sau medicul specialist.

Toate consultațiile directe, exceptând urgențele, se vor face pe bază de programare”, anunță reprezentanții Spitalului Județean. Se recomandă programarea telefonică, la numerele de telefon 0262-205100 / 0262-205101…129, dar este permisă și prezentarea directă la fișier.

Programările se fac în ordinea solicitărilor, indiferent dacă sunt consultații care îndeplinesc condițiile contractuale sau consultații contra cost.

În momentul programării, solicitanții trebuie să comunice biroului de programare datele personale (nume, prenume, număr telefon). Programarea este posibilă pentru o perioadă de maximum 14 zile calendaristice. ”Ora programării va trebui respectată, admiterea în incinta unității fiind posibilă doar cu 20 de minute anterior programării la consultație. Se admite un singur însoțitor pentru fiecare pacient care are nevoie de acest lucru”, informează oficialii Spitalului Județean.

Solicitanții se prezintă la triaj cu 30 minute anterior orei programate, iar după efectuarea triajului se vor adresa fișierului alocat pentru specialitatea solicitată, amplasat în holul mare al spitalului”, se mai arată în comunicat, specificându-se că nu se permite așteptarea îndelungată în fața cabinetului medical.

Și pentru pacienții programați de medicul specialist curant trebuie să se anunțe (din timp) la fișier ora programării.

S-au luat măsuri pentru ca întocmirea fișelor medicale pentru conducători auto, port armă etc. să se facă în timp redus, prin gruparea cabinetelor care le întocmesc. Achitarea taxei pentru acestea se poate face la oricare din fișierele ambulatorului. Solicitanții se prezintă pentru întocmirea fișelor având obligatoriu asupra lor adeverința cu antecedentele medicale, eliberată de medicul de familie”, anunță managerul interimar George-Alexandru Oros.

Sursă informații și foto: Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.