Cu ocazia Zilei Marinei Române, Poliţia de Frontieră, prin Garda de Coastă, a participat, alături de Forţele Navale Române, la activităţile şi exerciţiile demonstrative derulate la Marea Neagră.

A devenit deja tradiţie participarea poliţiştilor de frontieră marinari din cadrul structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră la activităţile organizate cu ocazia Zilei Marinei Române. Evenimentul din acest an, când se celebrează 160 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române, s-a sărbătorit într-un mod distinct, având în vedere condiţiile impuse de pandemia de coronavirus.

Astfel, ediția 2020 a Zilei Marinei Române s-a desfășurat, cu precădere, în mediul online, iar exercițiile demonstrative au avut loc în largul Mării Negre.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate pe mare cu două mijloace de mobilitate navală – nava maritimă de supraveghere ″Ştefan cel Mare″ şi o navă de intervenţie. Marinarii din cadrul Poliţiei de Frontieră au luat parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului şi marelui pavoaz.

Totodată, nava amiral a Poliţiei de Frontieră „Ştefan cel Mare” a participat la un exerciţiu organizat de Forţele Navale Române privind combaterea migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere pe mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.