Aproape 5.000 de carnete de muncă își așteaptă titularii la Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș. E nevoie de o cerere și o copie după cartea de identitate pentru a intra în posesia carnetului de muncă, acesta putând fi ridicat personal sau prin reprezentant.

Conform dispozițiilor art. 279 din Codul muncii, vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă.

În 31 mai, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureș se aflau în păstrare 4.978 de carnete de muncă. ”Reamintim pe această cale tuturor persoanelor fizice faptul că, începând cu luna ianuarie 2011, carnetele de muncă se restituie către titulari”, menționează reprezentanții ITM Maramureș, adăugând: ”În contextul în care, în această perioadă foarte mulți cetățeni români s-au întors în țară și nu au intrat în posesia acestui document, le recomandăm să se adreseze instituției noaste cu o simplă cerere și o copie a actului de identitate, pentru a intra în posesia carnetului de muncă”.

Dacă din diverse motive titularii nu se pot prezenta la sediul instituției, carnetul de muncă poate fi ridicat și de un reprezentant, în baza unei împuterniciri notariale.

Pentru informații suplimentare, puteți apela numerele de telefon 0262-218871 și 0262-218921. Pentru zona Maramureșului istoric, numărul de telefon este 0262- 310050.

Sursă informații: ITM Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Precizări de la Casa Județeană de Pensii Maramureș pentru cei care nu au carnetul de muncă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.