În 18 mai, în punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 39.000 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 21.700 mijloace de transport (din care 14.500 de automarfare). Pe sensul de intrare au fost circa 22.000 de persoane.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 26.000 de persoane şi 14.200 de mijloace de transport (8.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost în jur de 16.500 de persoane. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 8.310 persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF  Nădlac I – 3.714 (din care 921 pe jos), PTF Nădlac II – 1.689, PTF Borş – 2.001, PTF Vărşand – 392, PTF Petea 511.

A fost suplimentat personalul Poliției de Frontieră planificat să desfășoare activităţi la controlul de graniță, acesta fiind dotat cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră (pentru persoanele care vin pe jos).

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic online care poate fi accesată la adresa politiadefrontiera.ro.

Sursa: Poliția de Frontieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.