Și în aceste zile jandarmii montani maramureșeni din cadrul posturilor montane Borșa, Cavnic, Șuior, Țibleș și Valea Vaserului sunt prezenți pe traseele turistice și în zona stațiunilor. Ca să îi informeze pe turiști și să le dea sfaturi pentru evitarea situațiilor nedorite și, de asemenea, ca să le acorde ajutorul necesar celor aflați în dificultate.

Deoarece în stațiunile montane din județ sunt numeroși turiști, atât din țară, cât și din străinătate, care au ales să-și petreacă aici zilele libere cu ocazia Anului Nou, jandarmii vin cu unele recomandări:

  • înainte de a pleca în drumeție, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerarul propus (dacă este accesibil, marcat sau dacă prezintă porțiuni periculoase) și prognoza meteo;
  • plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului rece. Nu trebuie să vă lipsească lanterna, trusa de prim ajutor, dispozitive de localizare și telefonul mobil;
  • nu riscaţi să plecaţi singuri la drum;
  • în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni.

În cazul apariţiei unei situaţii în care vă poate fi pusă în pericol siguranța, solicitați ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau direct jandarmilor aflați în dispozitiv.

Sursă informații și foto: Jandarmeria Maramureș

CITEȘTE ȘI: Sfaturi de la pompieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.