Un jandarm maramureșean, plutonierul adjutant Daniel Lazăr, a fost decorat cu „The Army Achievement Medal”, o distincție conferită de armata americană. Asta în semn de prețuire pentru activitatea desfășurată în cadrul misiunii internaționale NATO ”Resolute Support – Afganistan”. În același context, pentru contribuția avută la promovarea intereselor naționale în cadrul NATO, i-a fost acordată „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru misiuni internaționale”.

Daniel a fost selectat în urma unor teste extrem de riguroase, iar în perioada 2018 – 2019 a făcut parte din contingentul de jandarmi români care a participat la misiunea NATO Resolute Support. Pe parcursul întregii misiuni el a îndeplinit funcția de ”Guardian Angel”. Înger păzitor, cum i-am spune pe românește.  Mai exact s-a ocupat de tot ceea ce înseamnă asigurarea protecției pentru consultanții români, de la plecarea din bază până la instituția unde se făcea consilierea și înapoi.

De altfel, în anii 2011- 2012, a mai participat la o misiune tot în Afganistan, total diferită însă – și anume în calitate de mentor al forțelor de poliție afgane. În centrul de pregătire Wardak, la acea vreme cel mai mare din Afganistan, Daniel s-a ocupat de instruirea directă a polițiștilor afgani.

Sursă informații și foto: Facebook / Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.