De la lansarea din octombrie 2019 și până în prezent, harta națională de acoperire cu semnal mobil aisemnal.ro a fost accesată de peste 1,6 milioane de ori, anunță Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Harta aisemnal.ro este o platformă dezvoltată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) care arată acoperirea și nivelul de semnal mobil pe întreg teritoriul țării, așa cum au rezultat în urma măsurătorilor efectuate de ANCOM.

Utilizarea hărții este facilă: pentru a vedea care este acoperirea cu semnal la nivel național, utilizatorii trebuie să aleagă un singur operator și să selecteze una sau mai multe tehnologii (2G, 3G sau 4G). Utilizatorii interesați de nivelul de semnal într-o anumită localitate, trebuie să selecteze localitatea de interes. De asemenea, harta permite și opțiunea de localizare pentru a vedea acoperirea cu semnal în locul în care se află utilizatorul. Prin intermediul hărții aisemnal.ro, toți cei interesați pot afla care sunt zonele cu semnal foarte bun, slab sau chiar zonele neacoperite cu semnal.

De la lansarea din 22 octombrie 2019 și până în prezent, harta de acoperire a fost accesată de 1.610.335 de ori.

Harta națională de acoperire cu semnal mobil este platforma cu ajutorul căreia utilizatorii pot afla care este gradul de acoperire, dar și nivelul de semnal 2G, 3G și 4G pentru fiecare dintre operatorii mobili activi pe piaţa din România. Harta a fost realizată exclusiv de ANCOM în baza măsurătorilor efectuate în cadrul campaniei pentru verificarea îndeplinirii obligațiilor de acoperire de către furnizorii de servicii de voce mobilă, desfășurate în anul 2019.

În luna iunie 2020, platforma a fost actualizată prin introducerea localităților aflate în zonele care prezintă risc de intrare în roaming involuntar, sub formă de puncte la nivel de stradă. Astfel, au fost identificate și reprezentate pe hartă 295.630 de puncte cu potențial risc de intrare în roaming involuntar din localitățile aflate la o distanță de cel mult 15 km de granițele țării.

În perioada următoare, harta urmează să fie actualizată cu rezultatele măsurătorilor de acoperire cu semnal de voce mobilă, așa cum vor reieși din cadrul campaniei de monitorizare aflate în curs de desfășurare, începută în luna august și preconizată a se finaliza luna viitoare. Rezultatele măsurătorilor din Maramureș pentru anul 2020 sunt deja cuprinse pe aisemnal.ro, conform ANCOM.

Sorsă informații și foto: Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.