Intervenție medicală în premieră realizată, ieri, la secția cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare. Pentru această reușită, echipa de cardiologi a utilizat noul angiograf avizat de Ministerul Sănătății care a fost pus recent în funcțiune. Pacientul a fost un bărbat de 68 de ani.

Intervenția a decurs fără complicații, fiind supravegheată de medicului primar de cardiologie intervențională Lucian Mărginean, șeful primului centru de stroke din România pentru pacienții cu accident vascular cerebral, din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Mureș. Acesta a promis sprijin și în viitor pentru efectuarea intervențiilor de acest tip, punctând faptul că orice medic ar fi interesat să lucreze la unitatea spitalicească din Baia Mare, având în vedere dotarea de ultimă generație pe care aceasta o are.

“Existența celui de-al doilea angiograf performant și a unei echipe medicale pregătite pentru a gestiona situațiile de urgență în cazul accidentului vascular cerebral acut reprezintă o șansă reală la viață pentru pacienții care suferă de probleme cardiologice și neurologice. Atât locuitorii din Maramureș, cât și din județele limitrofe vor beneficia în mod direct de o terapie de înaltă performanță în condiții de siguranță și cu rezultate foarte bune”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, Vasile Bonaț.

Sursa: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.