În Parcul Regina Maria din Baia Mare polițiști dn cadrul IPJ Maramureș au participat ieri la un eveniment de tradiție: Orășelul copiilor. Proiectul, inițiat de Asociația Studențească AMICUS, are ca scop familiarizarea copiilor cu atribuțiile instituțiilor publice și ale serviciilor de protecție socială, fiecare instituție participantă având standuri de prezentare atractive, pe înțelesul celor mici.

Poliția Rutieră, Biroul Siguranța Școlară, Serviciul Criminalistic, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Grupa Canină din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Compartimentul de Prevenire – toate aceste structuri au avut reprezentanți la activitate.

La ”Sediul Poliției” a fost vânzoleală mare, dar copiii au avut de unde alege și de unde culege informații. Cum să circule în siguranță au aflat din Laboratorul de educație rutieră. Cum se ia urma hoților și a altor infractori au aflat de la câinele polițist Vis și noul patruped, de numai 5 luni, Gun. Cum se ridică amprentele și se cercetează alte probe de la locul comiterii unei infracțiuni le-au spus criminaliștii. Ce arme și mijloace de intervenție folosesc polițiștii le-au arătat luptătorii SAS, iar recomandări pentru o vacanță fără probleme au primit de la polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei de prevenire.

Copiii au primit de la oamenii legii bomboane, dar și materiale informative.

Susă informații și foto: IPJ Maramureș

CITEȘTE ȘI: Echipajul Maramureșului, mențiune la etapa națională a Olimpiadei „Universul cunoașterii prin…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.