Încep, azi,  înscrierile pentru concursul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Se vor face până pe 9 iulie (inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică). Cei care doresc să urmeze programele de studii universitare de licenţă organizate de Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” trebuie să depună o cerere de înscriere la concurs. Cererea-tip se transmite exclusiv în format electronic la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, însoţită, după caz, de consimţământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare.

Recrutarea candidaţilor se realizează de structurile de resurse umane ale unităţilor teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, ale Jandarmeriei şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi de structurile de resurse umane din aparatul central al inspectoratelor generale, potrivit organizării administrativ-teritoriale şi specialităţii pentru care optează candidaţii – poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi, pompieri şi de domiciliul/reşedinţa înscrise în cartea de identitate.

Candidaţii care optează pentru locurile Poliţiei de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat sunt recrutaţi de structurile Inspectoratului General al Poliţiei Române unde aceştia locuiesc, potrivit domiciliului/reşedinţei înscrise în cartea de identitate.

Potrivit calendarului de desfăşurarea a concursului, documentele pentru constituirea dosarului de recrutare se depun până la data de 21 iulie. Evaluarea psihologică va avea loc până la data de 14 iulie. Taxa de înscriere la concurs se achită de către candidaţii declaraţi apt psihologic în intervalul 20 – 27 iulie (data operaţiunii bancare), pentru candidaţii declaraţi apt ca urmare a soluţionării contestaţiilor termenul fiind prelungit până la 28 iulie.

În ceea ce priveşte probele de concurs, evaluarea performanţelor fizice va avea loc în intervalul 18 – 24 august, în centrele zonale, iar evaluarea cunoştinţelor în intervalul 29 – 30 august, în aceleaşi centre. Pentru Maramureș, centrul zonal de selecție este Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

Sursă informații și foto: MAI

CITEȘTE ȘI: UBB, confirmată de auditul internațional QS STAR ca universitate de 5 stele,…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.