Cetăţenii, grupurile civice şi organizaţiile care au intervenit în 2019 și 2020 în decizii publice pentru rezolvarea diverselor probleme ale comunităţilor se pot înscrie la Gala Premiilor Participării Publice.

”Organizăm gala cu scopul de a le aduce recunoaștere cetățenilor curajoși, grupurilor și organizațiilor care, prin demersuri civice și de advocacy, au reușit să schimbe în bine diversele probleme cu care se confruntă comunitățile”, se arată pe site-ul evenimentului.

Gala Premiilor Participării Publice pune reflectoarele pe oamenii care compun efortul civic colectiv, și asta de 10 ani: ”An de an, premiem aceste exemple de civism care schimbă în bine lucruri în jur și inspiră tot mai multe persoane să se implice”, menționează sursa citată.

Ediția 2021 a Galei Premiilor Participării Publice vine cu noutăți: ”Dacă la edițiile trecute îi aplaudam pe premianții Galei în cadrul unui eveniment singular, unde le ascultam și le aplaudam discursurile la scenă deschisă, anul acesta îi vom premia «la ei acasă», în comunitățile din care fac parte. Astfel, Gala Premiilor Participării Publice devine un eveniment itinerant, prin care, ne reîntoarcem la firul ierbii să-i întâlnim pe premianți în locurile din care provin, acolo unde au obținut schimbarea”. Evenimentele de premiere vor fi transmise online.

Așadar, mesajul din acest an este ”Le facem statuie oamenilor civici” și o ducem la ei în comunitate.

”Premiem grupuri și organizații care au obținut schimbări locale, prin responsabilizarea autorităților, precum: pietruirea unei străzi, distribuția de materiale sanitare, repararea unui pod către școala sau dispensarul din sat, decontarea abonamentelor pentru transportul elevilor sau prevenirea construcției unei gropi de gunoi în apropierea locuințelor. Totodată, premiem grupuri sau organizații care reușesc să determine schimbarea unor legi nedrepte, care vizează subiecte de interes general: educație, sănătate, protecția mediului etc.”, anunță organizatorii galei.

Calendarul Galei Premiilor Participării Publice
Înscrieri: până pe 24 februarie
Jurizare și votul publicului: martie
Anunțarea premianților: aprilie
Gala itinerantă – evenimentele de premiere: mai și iunie

Gala Premiilor Participării Publice este un eveniment organizat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Gala Premiilor Participării Publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.