În 11 aprilie începe înscrierea copiilor în învățământul primar, anul școlar 2022/2023. Pentru copiii care împlinesc 6 ani până în 31 august 2022, părinții au obligația de a-i înscrie în clasa pregătitoare. În conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.

Pe copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022, părinții pot să-i înscrie în clasa pregătitoare în anumite condiții. În baza recomandării eliberate de grădinița frecventate de cel mic sau în baza declarației pe propria răspundere a părintelui.

Copiii care nu au frecventat grădinița sau care s-au întors din străinătate pot fi înscriși în clasa pregătitoare la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș.

Înscrierile, în această primă etapă, se termină în 10 mai, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial. În perioada 11 aprilie – 10 mai, părinții vor completa cererea-tip, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.

Toate detaliile, aici.

Sursă informații: : Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Cursuri gratuite pentru finalizarea studiilor obligatorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.