Inspectoratul Școlar Județean Maramureș organizează, în perioada 8-14 martie, ”Săptămâna Meseriilor”.

Unitățile de învățământ din Maramureș care au ofertă educațională pentru învățământul profesional, inclusiv dual, realizează sub cupola ”Săptămâna Meseriilor” diverse activități cu respectarea strictă a scenariilor în care funcționează unitățile de învățământ, informează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Care anunță cu acest prilej că, pentru promovarea calificărilor obținute prin școala profesională, lansează site-ul https://sites.google.com/view/ziuameseriilor, unde poate fi consultată oferta educațională pentru învățământul profesional, inclusiv dual, din județul Maramureș și unde vor fi publicate link-uri către activitățile desfășurate în ”Săptămâna Meseriilor”.

”Unitățile școlare care au în oferta educațională, pentru anul școlar 2021/2022, calificări obținute prin învățământul profesional, inclusiv dual, vor facilita transmiterea în mediul online a activităților de promovare a meseriilor din «Săptămâna Meseriilor», pentru ca informațiile să poată fi accesate de elevii unităților de învățământ gimnazial, diriginții și părinții acestora, în vederea unei orientări profesionale corespunzătoare și alegerea unei meserii compatibile cu aptitudinile lor”, precizează sursa citată.

Prin Legea nr. 66/2019, data de 11 martie este instituită ca ”Ziua Națională a Meseriilor”. Așa că joi, de la ora 12.00, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș marchează această zi prin organizarea unei dezbateri cu tema ”Meseria face diferența”. Acțiunea are loc în
în sala de evenimente ATP Tech Center. Dezbaterea va fi organizată fără public și va fi transmisă online. Invitați de la Centrul Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș. Și lista continuă. ”Obiectivul principal al activității este promovarea învățământului profesional și tehnic, respectiv a meseriilor și calificărilor dobândite, ca urmare a absolvirii unei școli profesionale”, precizează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Sursă informații și foto: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.