Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că, potrivit Jurnalului Oficial al Uniunii Europene, ”Salata cu icre de știucă de Tulcea” a fost înregistrată ca produs cu Indicație Geografică Protejată.

Potrivit MADR, produsul „Salată cu icre de știucă de Tulcea” – Indicație Geografică Protejată este o cremă pe bază de ulei de floarea-soarelui la prepararea căreia se utilizează minim 29% icre, din care cel puțin 15% icre de știucă sărate cu bobul întreg și maxim 14% icre de pește deltaic sărate, în amestec cu apă carbogazificată și zeamă de lămâie.

Aspectul este conferit de consistența cremoasă și omogenă, în care se disting boabele întregi de icre de știucă, iar produsul finit se diferențiază de altele din aceeași categorie prin faptul că pentru obținerea acestuia nu se utilizează aditivi alimentari de sinteză.

„Salata cu icre de știucă de Tulcea” este un produs care reprezintă tradiția locală de prelucrare a peștelui, iar metoda de preparare a acesteia este specifică ariei geografice delimitate.

Sursă informații și foto: MADR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.