În Maramureș, procentul de promovare din sesiunea 2021 înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar este 76,10 %, anunță Inspectoratul Școlar Județean.

Rezultatele obținute de candidați au fost publicate astăzi, 21 iulie, de către Ministerul Educației. ”Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 140 de candidați cu medii între 8 și 10”, anunță Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune în Maramureș au fost prezenți 184 de candidați (93,40 %). Dintre aceștia, patru candidați s-au retras, trei din motive personale, iar unul din motive medicale. Nu au fost lucrări anulate în centrele de evaluare.

„Astfel, din totalul celor 184 de candidaţi cu lucrări evaluate, 140 candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, 7 candidaţi au fost notați cu 10, iar 63 candidați au primit note între 9.00 și 9.99. De asemenea, 41 candidați au avut note între 5 și 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 3 candidați”, informează sursa citată.

Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrele de examen, astăzi și mâine. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.