Astăzi, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru 3.968 de absolvenți ai clasei a VIII-a în Maramureș. Niciun candidat nu a avut temperatura mai mare decât limita admisă.

”La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 3.968 de candidați, iar 263 nu s-au prezentat la examen. Un număr de 11 elevi cu cerințe educaționale speciale au susținut proba de examen la Limba și literatura română. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Niciun candidat nu a susținut examenul cu subiectele de rezervă și tentativă de fraudă nu a existat”, informează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie, la Matematică, iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.