Conferința internațională XGEN de comunicări științifice ale studenților are loc în perioada 19-21 mai, în varianta online.

”XGEN este un concept dedicat generației viitoare (neXt GENeration) în jurul căruia lucrează un grup entuziast de cadre didactice, studenți, reprezentanți ai mediului economic și ai autorităților locale care doresc să ofere șanse pentru o viață mai bună pentru generația următoare”, se arată pe site-ul conferinței.

Conceptul și marca XGEN aparțin Fundației Universitas, iar evenimentul este realizat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și cu Centrul Universitar Nord Baia Mare. ”Am învățat că împărtășirea cunoștințelor între studenți îi ajută pe aceștia să asimileze informația mai bine, îi ajută să își susțină ideile și să relaționeze mai bine. Realizarea prezentărilor în fața publicului, în cadrul conferințelor și seminariilor, îi determină pe studenți să fie mai stăpâni pe ei și mai determinați să își îmbunătățească abilitățile”, spun organizatorii.

În perioada 19-21 mai are loc Conferința XGEN, deschiderea oficială fiind anunțată pentru ora 10.00 în 19 mai. De la 10.30 va începe sesiunea plenară. Conferința va putea fi vizualizată live aici.

”Misiunea noastră este aceea de a inspira studenții și profesorii să îndrăznească să îmbrățișeze provocările viitorului”, precizează organizatorii, care au pregătit în acest an și o secțiune dedicată elevilor, care au astfel oportunitatea de a prezenta rezultatele proiectelor educaționale pe care le derulează.

Detaliile sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: XGEN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.