Cerul este acoperit în zona de munte și parțial acoperit în rest. Fulguiește în Pasul Gutâi și în Pasul Prislop. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul prezintă intensificări temporare de până la 20 km/h în zona de munte.

Vremea se va răci față de intervalul precedent. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 2 grade. Cele minime între -10 și -7 grade. Cerul va fi variabil, temporar noros în cursul zilei și în prima parte a nopții, când – pe arii extinse – va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări temporare cu rafale de peste 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 60-70 km/h, unde va viscoli ninsoarea. Stratul de zăpadă măsura până la 46 cm la stația meteo Iezer, 8 cm la Ocna Șugatag, 4 cm în Baia Mare, Sighetu Marmației și Târgu Lăpuș.

Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă în Maramureș. Zăpada frământată cu grosimea până la 1 cm se găsește depusă pe DN18, în Pasul Gutâi și Pasul Prislop, respectiv pe DN17C, Dealul Ștefăniței. Celelalte sectoare au partea carosabilă curată și umedă. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 32 de utilaje și au răspândit 237 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este curat și umed. S-a acționat de către angajații de la SC Drumuri și Poduri cu 72 de utilaje și s-au împrăștiat 524 tone de material antiderapant.

Sursa: Prefectura Maramureș. Foto: (c) eZiarultău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.