Până în 5 august, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș găzduiește a doua întâlnire din cadrul proiectului de cercetare „Bioarheologie la Baia Mare/Rivulus Dominarumˮ.

Studenți din SUA participă – alături de inițiatoarea proiectului, Priscilla Mollard de la Universitatea din Massachusetts (SUA), și de asistenta acesteia, Crystal Miller de la Universitatea Macquarie din Sydney (Australia) – la o nouă sesiune a școlii de vară. Acestora li s-au alăturat în acest an și studenții Ștefania Achim și Andrei Pop din Baia Mare.

”Echipa va desfășura cercetări asupra colecției de schelete umane descoperite în urma cercetărilor arheologice preventive desfășurate de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, în perioada 2012-2014, în cimitirul fostei bisericii parohiale Sf. Ștefan din Piața Cetății/Țintirim, Baia Mare”, menționează reprezentanții muzeului. Rezultatele obținute vor fi prezentate publicului în cadrul unei conferințe care va avea loc la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș în 5 august.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Studenți și absolvenți din SUA și Australia participă la un proiect de cercetare în Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.