”Programul nostru, «Școli cu scLipici», se întoarce pentru a sprijini toate școlile din România!”, anunță cei de la Fundația ”Noi Orizonturi”. 

”În «Școlile cu scLipici» toți copiii știu să scrie și să citească la finalul clasei a IV-a iar pentru acest deziderat, lansăm, sprijiniți de partenerul nostru PEPCO România, un pachet întreg dedicat profesorilor de învățământ primar, dar și educatorilor, părinților, organizațiilor care oferă programe de tip «școală după școală», bibliotecilor publice”, spun reprezentanții Fundației ”Noi Orizonturi”.

Cursuri cu scLipici

”Ceea ce știu profesorii și ce fac în fiecare zi la clasă au un impact enorm asupra rezultatelor elevilor. De aceea, am dezvoltat o serie de cursuri pentru profesorii din învățământul primar care caută soluţii pentru a-i sprijini cât mai eficient pe toţi copiii să înveţe să citească și să scrie”, se arată pe site-ul programului.

Programul ”Școli cu scLipici” oferă cursuri online care pot fi parcurse în ritm propriu, dar și în discuții cu specialiști în ateliere online lunare. Cele două cursuri sunt o noutate în peisajul educațional românesc: ”Evaluarea formativă a literației timpurii” și ”Dezvoltarea literației timpurii – folosind metoda ABEL”.

Cărți cu scLipici

Programul ”Școli cu scLipici” oferă acces la o bibliotecă online cu peste 100 de titluri de cărți special concepute pe patru niveluri de literație. Cărțile sunt cu licență deschisă, pot fi descărcate, folosite online sau printate, și conțin și sugestii de activități de făcut cu elevii.

”Ne dorim ca toți să aibă acces la o diversitate de resurse pentru a se bucura de povești și pentru a exersa cititul”, precizează sursa citată.

Școala cu scLipici

”Pentru copiii din învățământul primar care nu citesc la nivelul corespunzător clasei, nu primesc sprijin în familie pentru a exersa citit-scrisul și socotitul sau care altminteri nu sunt stimulați, pe durata vacanței de vară, să își dezvolte aceste competențe de bază, am dezvoltat un model de activitate de învățare estivală de 10 zile”, anunță scolicusclipici.noi-orizonturi.ro.

Programul ”Școli cu scLipici” oferă suport pentru școlile din mediul rural în organizarea de cluburi de literație și de școli de vară, pentru a accelera dezvoltarea deprinderilor de citit-scris ale copiilor din comunitate. Cu recomandări de organizare și un curriculum pentru 10 zile.

Literaţia este o competenţă complexă care se compune din identificarea, înțelegerea, exprimarea, crearea și interpretarea conceptelor, sentimentelor, faptelor și opiniilor, atât oral, cât și în scris, folosind materiale vizuale, audio și digitale în diferite discipline și în diferite contexte. Vizează capacitatea de a comunica și de a stabili conexiuni cu alte persoane, în mod eficient, adecvat și creativ.

Toate detaliile sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Școala cu scLipici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.