Florentin-Nicolae Tuș a fost reales președinte al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (CCIMM) pentru mandatul 2024-2028. Acesta a fost cel mai important punct pe ordinea de zi a Adunării Generale de ieri.

Din august 2018 îndeplinește rolul de președinte CCIMM

În perioada 1998-2016, Florentin-Nicolae Tuș a ocupat funcția de Secretar General al CCIMM. Pentru ca în perioada 2017-2018 să fie director general al instituției camerale. Din august 2018 îndeplinește rolul de președinte CCIMM. În 2022 este membru ales în boardul de conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României. Ieri, Florentin-Nicolae Tuș a fost reales președinte al CCIMM pentru un mandat până în 2028.

Lansarea proiectului ”Învață de la antreprenori”
Două premiere din mandatul precedent

Privind spre rezultatele semnficative înregistrate în mandatul 2020-2024, Florentin-Nicolae Tuș bifează cel puțin două premiere. Prima ar fi aceea că, începând din 2023, CCIMM a dobândit statutul de invitat permanent la ședințele Colegiului Prefectural Maramureș, respectiv la ședințele Comisiei de Dialog Social.

A doua premieră ar fi lansarea proiectului pilot ”Învață de la antreprenori” în Maramureș. În baza unui acord de colaborare între Camera de Comerț și Industrie a României și Ministerul Educației Naționale, proiectul va fi implementat la nivel național începând cu anul școlar 2024/2025. ”Scopul proiectului este acela de a promova în rândul elevilor din învățământul public preuniversitar din România educația și competențele antreprenoriale, punând în mod direct în contact elevii cu antreprenorii, prin organizarea de evenimente și prezentări ale antreprenorilor în unități de învățământ și sesiuni de discuții între antreprenori și elevi”, detaliază Tuș.

Peste 200 serii de curs pentru formarea profesională a adulților

Prin Academia de Management pentru IMM-uri, CCIMM oferă comunității de afaceri și nu numai o gamă largă de cursuri de formare profesională a adulților. Numai în mandatul 2020-2024 a organizat 203 serii de curs la care au participat în total 4.150 cursanți.

Tot pe agenda mandatului precedent au figurat patru ediții din ”Repere economice maramureșene”.

În calitatea sa de președinte CCIMM, Florentin-Nicolae Tuș a condus numeroase misiuni economice, îndeosebi în Republica Moldova, Ungaria, Ucraina și Slovacia.

CCIMM – vocea mediului de afaceri din Maramureș

”Viziunea mea pentru noul mandat subliniază obiectivul organizației camerale, și anume acela de a-și consolida rolul de voce a mediului de afaceri din județul Maramureș, aducându-și contribuția la dezvoltarea locală prin reprezentarea, promovarea și sprijinirea membrilor și a altor companii locale, prin diversificarea și îmbunătățirea continuă a serviciilor și prin consolidarea colaborării instituționale interne și externe”, menționează Tuș.

CITEȘTE ȘI:
Despre peisajul economic maramureșean, în 176 de pagini

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.