Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare de instabilitate atmosferică temporar accentuată atât pentru ziua de azi, între orele 12.00 și 22.00, cât și pentru intervalul 25 iulie, ora 04:00 – 26 iulie, ora 23:00.

Azi, între orele 12.00 și 22.00, e cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, la munte în jumătatea de sud a Moldovei și a Transilvaniei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 30-50 l/mp.

Pentru intervalul 25 iulie, ora 04:00 – 26 iulie, ora 23:00, avertizarea este de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate. În Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restranse 40-60 l/mp.

Sursă informații: Administrația Națională de Meteorologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.