Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că până la acest moment au fost depuse, în cadrul campaniei de primire a cererilor unice de plată în anul 2020, un număr de 70.960 cereri, pentru o suprafaţă de 227.989 hectare.

În cadrul APIA Centrul Judeţean Maramureş au fost depuse până la data de 9 martie un număr de 3.588 cereri, cu suprafaţa de 10.449,39 hectare.

Se depune o singură cerere unică de plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. În cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 de hectare de teren agricol cererea se depune la centrele judeţene APIA, iar la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 de hectare de teren agricol.

Depunerea cererilor unice de plată în cadrul campaniei 2020 se va încheia la data de 15 mai 2020, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA.

Fermierii sunt îndemnați să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi conform invitației primite pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererilor în campania 2020. 

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Sursa foto: agrointel.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.