Delegații străine de la cinci camere de comerț și industrie din trei țări – Ungaria, Slovacia și Republica Moldova au participat, în perioada 23-25 septembrie, la expoziția de bunuri de larg consum Rivulus Dominarum, precum și la o serie de discuții cu reprezentanți ai comunității de business din județul Maramureș.

După aproape trei ani de restricții impuse de pandemia de Covid-19, Camera de Comerț și Industrie Maramureș în colaborare cu CCI a Republicii Moldova și cu sprijinul Consiliului Județean a readus în atenția comunității băimărene o nouă ediție a Salonului ”Republica Moldova prezintă”. 20 de agenți economici de peste Prut au depus eforturi pentru a reveni în Baia Mare și a promova pe piața locală produse de calitate cu specific moldovenesc: vinuri, confecții cu motive tradiționale, brânzeturi, fructe uscate etc.

La expo Rivulus Dominarum a revenit anul acesta și conducerea Camerei de Comerț și Industrie Trnava. Din delegația slovacă au mai făcut parte și reprezentanții a 3 companii care au expus produse în standul alocat organizației camerale din Trnava și au participat la întâlniri B2B cu companii din Maramureș din domeniul producției de lacuri și vopsele pentru lemn, respectiv din domeniul panificației. Și delegația din Ungaria a fost una numeroasă, această prezență întărind astfel relațiile parteneriale pe care CCI Maramureș le are cu camerele de comerț din Békéscsaba, Szolnok și Miskolc.

Delegații străini au luat parte la deschiderea oficială a celei de-a 28-a ediții a manifestării expoziționale Rivulus Dominarum, programul zilei de 23 septembrie continuând cu o vizită la Grupul de firme Electro Sistem – membru CCI Maramureș, care are ca obiect de activitate producția și comercializarea de posturi de transformare compacte, tablouri electrice de medie și joasă tensiune și comercializarea de echipamente de medie și joasă tensiune pentru sistemele de distribuție a energiei electrice. Tot vineri, delegația străină a vizitat și Complexul Turist Șuior, o altă companie membră a organizației camerale din Maramureș.

Ziua de 24 septembrie a fost dedicată Maramureșului voievodal. Camera de Comerț și Industrie Maramureș le-a oferit oportunitatea partenerilor străini de a cunoaște și partea aceasta a județului, valorile și motivele tradiționale care îi atrag pe turiști să revină în Maramureș. Obiectivele turistice vizitate au fost biserica de lemn de la Șurdesti, Cimitirul Vesel de la Săpânța, Mănăstirea Săpânța-Peri și Memorialul Durerii. La Sighetu Marmației a avut loc și o întâlnire cu oficialii administrației publice locale care au prezentat profilul municipiului unde se agață harta în cui și oportunitățile de investiții din zonă.

La expo Rivulus Dominarum au participat 36 de agenți economici din țară și 20 de firme din Republica Moldova. Ediția din acest an a înregistrat peste 11.000 de vizitatori.

Sursă informații și foto: Camera de Comerț și Industrie Maramureș

CITEȘTE ȘI: “Republica Moldova prezintă”, la expoziția Rivulus Dominarum | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.