Examenele naționale se vor derula la datele stabilite, între 2 aprilie și 4 mai va fi vacanța de primăvară (pentru toate clasele, cu excepția celor terminale), doar două dintre concluziile prezentate azi de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
În urma consultărilor cu partenerii de dialog social, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat azi mai multe concluzii cu privire la desfășurarea anului școlar 2020/2021. Spicuim.
Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite, conform calendarelor deja aprobate și cunoscute. Astfel, în perioada 22-25 iunie va avea loc Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, pentru ca între 28 iunie și 1 iulie să aibă loc Bacalaureatul. Probele de competențe din cadrul examenului de bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educației.
Cu excepția claselor terminale, pentru care structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va încheia în data de 4 mai.
Pentru clasele terminale structura anului școlar NU va suferi niciun fel de modificare, vacanța/vacanțele de primăvară rămânând la datele planificate și cunoscute: 2-11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice, 30 aprilie – 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe. În intervalul 12-29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice.
Semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția claselor terminale. Grupele din învățământul preșcolar, clasa pregătitoare, clasele I-VII și IX-XI vor finaliza semestrul în 25 iunie.
Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și pretestările PISA rămân programate, în continuare, cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluarea națională a elevilor din clasa a II-a se reprogramează din perioada 20-23 aprilie în intervalul 25-28 mai. În școlile aflate în localități carantinate, simulările pentru clasele terminale și evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor putea fi organizate după ieșirea din carantină.
Programul național de acțiuni remediale se va derula pe întreaga durată de organizare a acțiunilor didactice, în toate școlile aflate în localități în care rata de infectare este mai mică de 6/1000 locuitori.
Toate concluziile prezentate de ministrul Educației sunt disponibile aici.
Sursă informații: Ministerul Educației. Imagine de la Pixabay.