În județul Maramureș s-au înscris pentru susținerea examenului de Evaluare Națională 3.607 absolvenți ai clasei a VIII-a. Examen care a început azi, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Evaluarea Națională a început azi

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a se desfășoară începând de azi. Conform situației centralizate de către Ministerul Educației pe baza informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, 155.820 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului. În Maramureș s-au înscris 3.607 absolvenți ai clasei a VIII-a.

Examenul a început azi, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Continuă joi, 16 iunie, cu proba la Matematică. Vineri, 17 iunie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

Rezultatele finale, în 30 iunie

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

Telverde pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise (14 și 16 iunie, între orele 8:00 și 16:00, respectiv vineri, 17 iunie, între orele 8:00 și 14:00).

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat. Atât în centrele de examen, cât și pe Internet. Respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Sursă informații: Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Imagine de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.