S-a desfășurat ieri prima probă scrisă (Limba și literatura română) din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2024) în 106 unități de învățământ desemnate ca centre de examen. ”Din totalul celor 3.642 de absolvenți ai clasei a VIII-a înscriși pentru susținerea acestei probe, au fost prezenți 3.479, iar 163 de absolvenți nu s-au prezentat”, anunță Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

La nivel național, potrivit Ministerului Educației, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale -a desfășurat în 3.392 unități de învățământ/centre de examen. ”Au fost prezenți 153.398 de absolvenți ai clasei a VIII-a (95.6%) din totalul celor 160.467 de înscriși pentru susținerea acestei probe. Nu s-au prezentat 7.069 de absolvenți. Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un elev”, informează reprezentanții ministerului.

A doua probă scrisă (Matematică) va avea loc mâine, 27 iunie, urmată fiind, în 28 iunie, de ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă).

Primele rezultate vor fi afișate în 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise.

CITEȘTE ȘI:
30 de ”cercetași” din Târgu Lăpuș au fost pentru prima oară la teatru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.