Astăzi, 28 mai, elevii din clasa a II-a care învață în limba maternă au susținut proba la limba română pentru minoritățile naționale – scris, citit.

În județul Maramureș pentru această probă s-au înscris 127 de elevi, din care au fost prezenți 115 elevi, iar 12 elevi au absentat. Aceasta a fost ultima probă din cadrul Evaluării Naționale destinate elevilor de clasa a II-a.

În cadrul Evaluării Naționale pentru elevii din clasa a II-a, prima a fost limba română și limba maternă – scris. În Maramureș s-au înscris 3.872 de elevi în vederea susținerii probei la Limba română, din care au fost prezenți 3.508 elevi și au absentat 364. Pentru testul scris la Limba maternă s-au înscris 152 de elevi, din care au fost prezenți 90 elevi, iar 62 au fost absenți.

A urmat testul de evaluare la limba română – citit și limba maternă – citit. În județul Maramureș, s-au înscris 3.872 de elevi în vederea susținerii probei la Limba română, din care au fost prezenți 3.482 elevi și au absentat 390. Pentru testul scris la Limba maternă s-au înscris 152 de elevi, din care au fost prezenți 138 elevi, iar 14 au fost absenți.

Ieri a fost proba de matematică, pentru care în Maramureș s-au înscris 3.872 de elevi, din care au fost prezenți 3.505.

Rezultatele individuale obținute nu se afișează / nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei, acestea fiind valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Sursă informații și foto: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.