Elevii din clasa a II-a au susținut azi testul scris la limba română și limba maternă în cadrul Evaluării Naționale.

”În județul Maramureș s-au înscris 3.872 de elevi în vederea susținerii probei la Limba română, din care au fost prezenți 3.508 elevi și au absentat 364. Pentru testul scris la Limba maternă s-au înscris 152 de elevi, din care au fost prezenți 90 elevi, iar 62 au fost absenți”, informează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 60 de minute pentru fiecare test administrat. Evaluarea se face în cadrul unității de învățământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult șapte zile de la data susținerii ultimului test.

Rezultatele individuale obținute nu se afișează / nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei, acestea fiind valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților / reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Următoarele probe sunt programate astfel: 26 mai – limba română și Limba maternă (citit); 27 mai – matematică; 28 mai – limba română pentru minoritățile naționale (scris, citit).

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Imagine de StockSnap de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.