În Maramureș, 3.795 elevi de clasa a IV-a au susținut azi prima probă a Evaluării Naționale, cea de limba română.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar a început azi pentru elevii din clasa a IV-a cu probă la limba română.

”În județul Maramureș, din totalul de 4.168 de elevi înscriși pentru această probă, au fost prezenți 3.795 elevi, iar 373 au absentat”, informează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. Probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ.

Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 60 de minute pentru fiecare test administrat. Testele sunt evaluate în cadrul unității de învățământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult șapte zile de la data susținerii ultimului test.

Rezultatele nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde aceasta se impune; respectiv prin informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competențelor evaluate.

Următoarea probă va fi cea de matematică, mâine, pentru ca testarea la limba maternă să fie programată joi, 20 mai.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Imagine de Vader Kush de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.