3.791 de elevi de clasa a VI-a din Maramureș au participat azi la proba scrisă la matematică și științe ale naturii din cadrul Evaluării Naționale.

”În baza datelor transmise de către comisiile de organizare din cele 124 de unități de învățământ din județul Maramureș, organizate ca centre de evaluare, din totalul de 4.198 de elevi înscriși pentru această probă, au fost prezenți 3.791 de elevi, iar 407 au absentat”, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Scopul acestor teste este de a evalua competențele fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI), de către elevii înscriși în clasa a VI-a la începutul anului școlar.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 60 de minute.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult șapte zile de la data susținerii ultimului test.

Rezultatele obținute de către elevi nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către profesorul diriginte.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Evaluare Națională | 3.854 de elevi de clasa a VI-a din Maramureș au susținut azi proba de limbă și comunicare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.