21 de elevi din Maramureș sunt printre cei 30 de câștigători din România ai concursului internațional ”Inițiativa celor trei mări”, organizat de fundația Jagiellońska, din Polonia, în colaborare cu Consiliul Județean Maramureș.

Acest concurs, pe teme de diplomație europeană, s-a desfășurat online, la finalul lunii octombrie, în cadrul proiectului ”Trimarium, joc de simulare pentru susținerea cooperării în cadrul Inițiativei celor trei mări”.

Proiectul este implementat de fundația Jagiellońska, în cooperare cu parteneri din Polonia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația și România, cu finanțare din partea Ministerului polonez al Afacerilor Externe. Consiliul Județean Maramureș s-a implicat în promovarea pe plan local a acestei acțiuni de colaborare interregională, în baza relațiilor de înfrățire ale județului Maramureș cu voievodatul Podkarpackie din Polonia.

La concurs au participat 129 de români pasionați de istorie și geografie, dintre care 68 sunt elevi de la 10 unități școlare din Maramureș. Câștigătorii maramureșeni sunt elevi de la șapte unități școlare: Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare, Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare, Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Baia Mare, Școala Gimnazială Remeți și Școala Gimnazială Strâmtura.

Cei mai buni 30 de participanți din fiecare țară vor fi recompensați cu diplome și premii acordate de organizatori, iar trei câștigători și un coordonator din fiecare țară vor merge în finala internațională, care va avea loc în Polonia, în prima parte a lunii decembrie.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.