Olimpiada „Universul cunoașterii prin lectură” este o competiţie naţională de excelenţă, la care pot participa elevi din ciclul gimnazial, din mediul rural, din învăţământul de stat, particular şi confesional. ”Este o competiție transdisciplinară, ce se adresează elevilor de la unitățile de învățământ din mediul rural, capabili de performanţă, creativi și dornici să își valorifice pasiunea pentru cunoaștere prin lectură”, se arată în prezentarea olimpiadei.

Etapa națională a avut loc în acest final de săptămână în Satu Mare. ”La olimpiadă participă 161 de elevi și 39 de profesori însoțitori din 39 de județe, respectiv 21 de profesori care sunt membri ai Comisiei centrale”, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare. Fiecare județ a fost reprezentat de câte un echipaj format din câte patru elevi.

Echipajul județului Maramureș a fost format din Emanuela Onea (clasa a VII-a) și Maria Drăgan (clasa a VIII-a) de la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” din Fărcașa. Natalia Pădureanu (clasa a V-a) de la școala din Dumbrăvița și Andreea Maria Pop (clasa a VI-a) de la școala din Petrova. Cu 194 de puncte, echipajul din Maramureș s-a clasat pe locurile 6-7 la egalitate de puncte cu Constanța și a obținut o mențiune.

Premiul I a revenit echipajului din Suceava, pe II s-a clasat Hunedoara, iar Giurgiu a câștigat locul III.

Sursă informații și foto: Facebook / Comuna Farcasa Maramures

CITEȘTE ȘI:
Trei echipe din Maramureș, la etapa națională a Festivalului „CDIdei în cărți”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.