Echipa AxA de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației aduce și în acest an o distincție de la Festivalul internațional de book-trailere Boovie, ediția a VIII-a.

Boovie este un festival-concurs creat de Carmen Ion, profesor de limba și literatura română, ”din nevoia de a încuraja elevii să creadă în potențialul lor și să crească dincolo de limitările simțite în cadrul școlii”, după cum se precizează într-un comunicat de presă. Pe scurt: construit ca un festival, Boovie propune o nouă metodă de abordare a cărților, prin transformarea lor în book-trailere de către echipe formate din elevi, coordonate de un profesor.

Boovie, festivalul internațional de book-trailere realizate de elevi de gimnaziu și liceu, a avut loc anul acesta în Brașov. Tema acestei a opta ediții a fost „The Book of New Beginnings”. ”Din cele 555 de echipe care s-au înscris în perioada februarie-martie, 494 au finalizat book-trailerele și, după o primă selecție, au rămas în concurs 385 de echipe”, informează sursa citată.

Echipa AxA de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației – formată din Nicoleta Giurgi, Alexandru Stan, Carolina Burcuș, Cristi Roman, Mira Orza, Oana Maria Hîrb, Petra Itu, Silviu Andrei Pontoș, Sonia Duma, Sonia Marina, Vasile Gabriel Vouciuc și coordonată de prof. Brândușa Oanța – a obținut mențiune. Pentru trailerul realizat la cartea ”Sfârșitul șoaptelor – Decembrie 1989”.

Sursă foto: Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației

CITEȘTE ȘI:
Un loc 2 și o mențiune pentru elevii de la ”Dragoș Vodă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.