Ca în fiecare an în 24 iulie se sărbătorește Ziua Poliţiei de Frontieră Române. Festivități prilejuite de sărbătorirea a 156 ani de existenţă instituţională au avut loc ieri la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

În acest an, evenimentul s-a derulat într-un context special, având în vedere măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

140 de poliţişti de frontieră,  ofiţeri şi agenţi care își desfășoară activitatea în structurile Poliției de Frontieră, specialiști în supravegherea frontierei terestre, maritime, aeroportuare, au fost evidențiați şi recompensaţi prin avansare în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, pentru merite deosebite avute în misiunile operative desfășurate, atât pe teritoriul țării, cât şi în urma participării la operaţiunile comune organizate de Agenția Frontex.

Totodată, a fost acordată distincţia „Poliţistul de frontieră al anului 2020” pentru  doi poliţişti de frontieră:

  • comisar şef de poliţie Mihail-Cosmin Boldiş din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac;
  •  agent de poliţie Iulian-Eusebiu Macarie, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Sectorul Poliţiei de Frontieră Calafat.

La 24 iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semna decretul prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti „de dincoace şi dincolo de Milcov”, lucru ce a însemnat piatra de temelie a Poliţiei de Frontieră de astăzi. Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr. 104/2001, această dată istorică a fost desemnată sărbătoarea oficială a Poliţiei de Frontieră Române.

Sursa: Poliția de Frontieră

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.