A fost un weekend cu cea de-a X-a ediție a Târgului „Bun de Maramureș”, la care Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii tradiționale „Liviu Borlan” a fost partener. Au fost două zile pline de culoare și bucurie în Piața Tricolorului din Baia Mare, cu meșteri populari și producătorilor locali de bunătăți, dar și cu momente de cântec și dans.

Prima zi a târgului a fost animată de Ansamblul tradițional „Vasile Lucaciu” din Șișești pe ritmurile Grupului Trio-Transilvan, precum și de soliștii din clasele de canto popular ale Școlii Populare de Artă.

În cea de-a doua zi, vizitatorii târgului au putut asculta Orchestra „Liviu Borlan”, care a acompaniat grupurile de soliști vocali ai Școlii Populare de Artă. Au fost prezenți și dansatorii din Ansamblul „Măgura Cernești”.

Ca de fiecare dată, meșterii populari au fost prezenți cu produse din ceramică, obiecte vestimentare din zonele etnografice ale Maramureșului, podoabe tradiționale, sculpturi și obiecte decorative pictate.

Sursă informații și foto: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii tradiționale „Liviu Borlan” – credit foto Ovidiu Opriș

CITEȘTE ȘI: Armoniile Vișeului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.