Colegiile Naționale ”Mihai Eminescu” din Baia Mare și ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației devin din semestrul II al anului școlar 2020/2021 școli-pilot-media.

Ministerul Educației și Cercetării împreună cu Centrul pentru Jurnalism Independent au propus unităților de învățământ liceal din România un program pilot de intervenție educațională în domeniul educației media (media literacy).

”Programul de educație media” este un demers strategic derulat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), prin care concepte de educație media sunt introduse în activitatea curentă a profesorilor și elevilor de liceu, în urma unui amplu proces de instruire a profesorilor.

”Obiectivul programului este ca în 2030 cel puțin 30% (175.000) dintre elevii de liceu să înțeleagă rolul media într-o societate democratică, să distingă faptele de dezinformare, să deconstruiască mesajele media și să interacționeze responsabil cu social media”, precizează reprezentanții CJI.

Începând cu semestrul al doilea al anului școlar 2020/2021, în Maramureș vor funcționa două școli-pilot în cadrul ”Programului de educație media”. Este vorba despre Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Baia Mare și Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației.

Sursă informații: Centrul pentru Jurnalism Independent și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.