Două colegii din Baia Mare au fost selectate pentru a participa la concursul ”Juvenes Translatores”, adresat liceenilor din Uniunea Europeană și organizat pentru a promova învățarea limbilor străine și profesia de traducător. 

Direcția Generală Traduceri a Comisiei Europene organizează concursul online ”Juvenes Translatores”, ediția 2023. Gândit pentru a promova învățarea limbilor străine și profesia de traducător. Întrecere adresată liceenilor din Uniunea Europeană.

Etapa înscrierilor fiind finalizată, a avut loc tragerea la sorți electronică pentru a le selecta, din rândul școlilor înscrise, pe cele care vor participa efectiv la concurs. Pentru fiecare țară, numărul de școli selectate este egal cu numărul locurilor deținute în Parlamentul European. În total participă 705 școli, România având 33 de locuri. Două dintre aceste locuri au fost ocupate de două licee din Baia Mare. Este vorba despre Colegiul Național „Mihai Eminescu” și despre Colegiul Național „Vasile Lucaciu”.

Fiecare școală selectată poate înregistra între doi și cinci participanți până cel târziu în 16 noiembrie. Concursul propriu-zis se va desfășura în 23 noiembrie, între orele 11:00 și 13:00. Va fi aleasă câte o traducere câștigătoare pentru fiecare țară din UE. Câștigătorii vor fi invitați să participe la ceremonia de premiere, care va avea loc la Bruxelles, în primăvara anului 2024.

Sursă informații: Comisia Europeană. Sursă foto: facebook / Juvenes Translatores.

CITEȘTE ȘI:
O excursie de studiu la Bruxelles, miza concursului ”ImagineEU”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.