La începutul lunii iunie se va relua etapizat activitatea de examinare pentru obținerea permiselor de conducere, informează Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Reluarea examinării se va realiza în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și distanțare socială în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Într-o prima etapă, ”se va face examinarea la proba practică pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidații afectați de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expiră în perioada imediat urmatoare)”, menționează cei de la DRPCIV.

În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate două posibilități:
– programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare;
– programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicată – cu informarea candidatului.

În a două etapă de reluare a activității de examinare, se va programa proba teoretică la aproximativ două săptămâni după reluarea probei practice, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică, se mai arată în comunicat.

În vederea desfășurării activității de examinare vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție:
– utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați, cât și pentru examinatori;
– dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice înainte de începerea fiecărei probe;
– respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m;
– evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători); accesul va fi permis doar pentru candidatul și reprezentanții școlilor de conducători auto;
– desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială.

Sursă informații: Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Sursă foto: Facebook / Institutia Prefectului – Judetul Maramures.

CITEȘTE ȘI:
Se reiau relațiile cu publicul la ghișeul Serviciului Rutier și examenele pentru restituirea permiselor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.