Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 3 august – 11 decembrie, se depun cererile de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat ”Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafețe împădurite”, aferentă Măsurii 8 ”Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătățirea viabilității pădurilor”, SubMăsura 8.1 ”Împăduriri şi crearea de suprafețe împădurite” din cadrul PNDR 2014 – 2020, sesiunea 5/2020.

”Alocarea financiară pentru sesiunea 05/2020 este de 10.000.000 euro. Valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat, care înglobează toate costurile standard aferente Primei 1, respectiv Primei 1 şi Primei 2, după caz, plătite pe durata de aplicare a angajamentului, este de 7 000 000 euro”, precizează APIA.

”Înainte de depunerea cererii de sprijin, solicitantul trebuie să parcurgă etapele de identificare a suprafețelor care urmează a fi împădurite în IPA Online, elaborarea proiectului tehnic de împădurire şi obținerea avizului pentru proiectul tehnic de împădurire de la Garda Forestieră”, informează APIA. După avizarea proiectului tehnic de împădurire de către Garda Forestieră, solicitanții pot depune, la Centrele Județene APIA, cererile de sprijin însoțite de documentele specificate în Ghidul solicitantului.

Anunțarea rezultatelor selecției se va face prin notificarea beneficiarilor de către Centrele Județene APIA ca urmare a publicării pe site-ul APIA a Raportului de selecție parțial/final.

Comunicatul integral este disponibil aici.

Sursă informații: Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură

CITEȘTE ȘI:
Ghidul ”Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, aprobat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.