Din 18 iulie, Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema ”125 de ani de la nașterea lui Tudor Vianu”.

Moneda prezintă pe avers clădirea Facultății de Litere a Universității București, inscripția ”ROMANIA” în arc de cerc, stema țării, valoarea nominală (10 lei) și anul de emisiune (2022). Reversul monedei redă portretul, suprapus parțial pe două cărți, semnătura și numele lui Tudor Vianu și inscripția „125 DE ANI DE LA NASTERE”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii. Pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Certificate redactate în română, engleză şi franceză.

”Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 450,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate”, se arată în comunicatul Băncii Naţionale a României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția monedelor se găsesc aici.

Sursă informații și foto: Banca Naţională a României

CITEȘTE ȘI:
De la scoici marine din Pacific, la pietre sculptate în Africa – o poveste despre… bani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.