Televiziunea Română se implică în pregătirea elevilor pentru Capacitate şi Bacalaureat şi va difuza programe educative pentru elevi. Cursurile vor putea fi urmărite atât la TVR 2, cât şi online pe canalul de Youtube al TVR şi pe site-ul oficial al televiziunii.

După aproape patru decenii, emisiunea ”Teleşcoala” se întoarce la TVR 2 într-o formă modernă, adaptată noilor generaţii de elevi şi cu metode optime de predare. ”În contextul în care instituţiile de învăţământ din România au fost închise în urma crizei declanşate de epidemia de COVID-19, Televiziunea Română respectă misiunea sa publică şi oferă elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor de Capacitate şi Bacalaureat posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ la care vor susţine examen prin intermediul unei emisiuni de televiziune prezentată sub forma unor lecții, de luni până vineri, la TVR 2”, se arată în comunicatul TVR.

Emisiunea debutează în 16 martie, iar lecţiile se vor ţine până în luna iunie, în preajma susţinerii examenelor şcolare. De luni până vineri, ”Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare: 9:00-10:00 ore de română şi matematică, clasa a VIII-a; pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

Astfel, la TVR 2, elevii dornici să acumuleze noi cunoştinţe sau să le aprofundeze pe cele existente, vor găsi o alternativă la orele ţinute în clasă.

”Teleşcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile.

Emisiune de tradiţie, ”Teleşcoala” a debutat în grila TVR 2 la începutul anilor ’70 şi timp de un deceniu a fost urmărită de generaţii de elevi.

Sursă informații: Televiziunea Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.