Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș transmite prin poștă biletele de călătorie gratuită persoanelor cu dizabilități, măsura fiind aplicată pentru respectarea regulilor din pandemie.

Începând cu acest an, noutatea o reprezintă faptul că persoanele cu dizabilități și reprezentanții lor legali pot decide dacă vor folosi mașina proprie pentru deplasări, caz în care beneficiază de decontarea carburantului, sau dacă optează pentru biletele gratuite de transport. În cazul în care preferă acordarea gratuității la transportul interurban în baza biletelor de transport, persoana în cauză nu poate solicita decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul.

Cererea pentru exprimarea opțiunii pentru acordarea gratuității la transportul interurban sau pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul poate fi descărcată din secțiunea Formulare de pe pagina de internet a instituției, dgaspcmm.ro. După completare, documentul poate fi transmis în format electronic, împreună cu o fotografie a actului de identitate către Biroul Evidență și Plată

Prestații Sociale, la adresa prestatii@dgaspcmm.ro. În cazul în care persoana cu dizabilități optează pentru biletele de călătorie gratuită, acestea vor fi transmise solicitantului la adresa de domiciliu prin poștă, cu confirmare de primire.

Sursa: DGASPC Maramureș

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.