Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Baia Mare (director, Ioan Marian Pop) a avut loc atelierul educațional ”Importanța apei în lumea satului tradițional”. Susținut de muzeografele Gabriela Filip și Oana Teremtuș de la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

La atelier au participat elevii clasei a VI-a A (prof. Cornel Faur). Participanții au fost plimbați prin ”legende, tradiții, credințe, vise, superstiții din lumea sacră a satului, pe tărâmuri de poveste, pentru a înțelege semnificația apei vii și apei moarte, adesea întâlnite în basmele românești”, se arată în postarea Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. De asemenea, cele două muzeografe au vorbit despre utilizarea apei în momente de sărbătoare. Și au prezentat obiecte din patrimoniul muzeal folosite pentru băutul apei, pentru spălat hainele la râu.

Elevii au fost provocați să realizeze un material, la alegere. Prin care să își folosească imaginația, creativitatea și cunoștințele acumulate în urma atelierului.

Eveniment organizat în parteneriat cu Centrul de Documentare și Informare (bibliotecar, Viorica Telcian)și cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (prof. Rozica Matei).

Mai multe imagini, aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. Foto deschidere (c) eZiarultău

CITEȘTE ȘI:
Ziua Mondială a Apei | Peste 1.000 de copii din România, implicați în proiectul ”Water Song”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.