Universitatea ”Babeș-Bolyai” coordonează organizarea Nopții Cercetătorilor 2023 în cadrul proiectului ReCoNnect 2 (Research communication for active learning) la Cluj-Napoca și în alte trei orașe din regiunea de nord-vest a României: Bistrița, Baia Mare și Carei. La nivel național, evenimentul Noaptea Cercetătorilor ReCoNnect se desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

În cadrul evenimentelor ce se vor derula mâine sub egida „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare va organiza un atelier cu tema ”Geologie medicală – cercetări privind utilizarea mineralelor în susținerea sănătății umane”.

La această prezentare interactivă sunt invitați să participe elevi de la școli și licee din Maramureș, precum și toți cei interesați de tematica geologiei medicale. Evenimentul se va desfășura la sediul muzeului, din bd. Traian, nr. 8, începând cu ora 11:00 și va fi organizat în colaborare cu Școala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc” din Baia Mare, alături de voluntari.

Un specialist al muzeului le va vorbi participanților despre rolul geologiei medicale, abordând, într-o prezentare interactivă subiecte precum: definirea, rolul geologiei și fenomenelor geologice în sănătatea umană, dar și rolul unor minerale în industria farmaceutică.

În partea a doua a evenimentului, specialiști din cadrul muzeului vor prezenta participanților, în cadrul unui atelier, utilizând aparatură specifică, dacă este cazul, minerale sau substanțe chimice provenite din minerale întâlnite în componența diferitelor produse medicale, vizibile macroscopic sau microscopic.

Sursă informații și foto: Muzeul de Mineralogie

CITEȘTE ȘI: Povești vizuale la bibliotecă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.