Grupul de Comunicare Strategică informează că este activă platforma electronică formular.sts.ro pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator.

Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) permite completarea de pe telefon sau calculator a câmpurilor predefinite și, ulterior, salvarea documentelor în format PDF. ”Menționăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

”Este foarte important de menționat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului”, informează aceeași sursă.

Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

”Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”, mai menționează Grupul de Comunicare Strategică.

În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Modelul declarației pe proprie răspundere poate fi descărcat aici.
Modelul adeverinței de la angajator poate fi descărcat aici.

Sursă informații: stirioficiale.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.