Pasagerii care intră în ţară prin Aeroportului Internaţional ”Henri Coandă” din Bucureşti au la dispoziţie, începând din 19 iunie, un chestionar online, pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice. Această măsură este necesară pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, relevă un comunicat al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Pasagerii pot completa, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declaraţiei pe proprie răspundere solicitate de platformă în vederea procesării lor şi a stabilirii de către direcţiile de sănătate publică a măsurilor care se impun. Pentru eficientizarea fluxului pasagerilor, transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face oricând, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România.

Prin folosirea aplicaţiei se reduce timpul de aşteptare pe fluxul de sosiri al aeroportului şi, astfel, se fluidizează traficul pasagerilor care sosesc din străinătate. Totodată, se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2. Utilizarea formularului web mai are ca beneficii şi verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum şi protejarea cetăţenilor şi a personalului din aeroport, arată aceeași sursă.

Platforma https://chestionar.stsisp.ro a fost dezvoltată de specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale împreună cu echipa de IT a organizaţiei non-guvernamentale Citizen Next, la solicitarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, companie aflată sub coordonarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Aplicaţia este disponibilă momentan doar la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi poate fi accesată de pe site-ul www.bucharestairports.ro.

Paşii care trebuie urmaţi pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice de intrare în ţară sunt:

  • Accesaţi adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau folosiţi reţeaua WiFi Otopeni Airport, disponibilă în terminalul Sosiri;
  • Completaţi datele solicitate de aplicaţie şi validaţi, apoi trimiteţi formularul;
  • Este important să menţionaţi adresa de izolare sau să marcaţi adresa de izolare cu adresa de domiciliu;
  • Veţi primi un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicaţie;
  • Tipăriţi declaraţia sau scanaţi codul QR la ghişeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri şi ridicaţi declaraţia de acolo;
  • Prezentaţi-vă la ghişeele Direcției de Sănătate Publică.

Sursa: Serviciul de Telecomunicații Speciale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.