Începând de mâine, 1 martie, Ministerul Finanțelor lansează noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației prin intermediul celor două programe, Tezaur și Fidelis.

În perioada 1-29 martie, persoanele fizice rezidente pot subscrie pentru titluri de stat Tezaur. ”Dobânzile anuale oferite sunt: 2,85% pentru scadența de 1 an, 3,10% pentru scadența de 3 ani și 3,25% pentru scadența de 5 ani. Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans”, informează Ministerul Finanțelor.

În perioada 1-19 martie, băncile partenere vor pune în vânzare titluri de stat Fidelis denominate în lei, dar și titluri de stat denominate în euro, care vor fi listate automat la Bursa de Valori București. ”În emisiunea de titluri de stat Fidelis pot investi persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de peste 18 ani până la data de 19 martie 2021, inclusiv”, precizează sursa citată, menționând totodată că ”Dobânzile anuale pentru titlurile în lei sunt de 2,85% pentru scadența de 1 an, 3,10% pentru scadența de 3 ani și de 1,55% pentru titlurile de stat în euro cu o scadență de 5 ani”.

Detalii sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Ministerul Finanțelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.